Search
Close this search box.
Transparant

Een onderhoudsbeurt voor een vlekkeloze WordPress website!

Voor een soepele en veilige WordPress-website is regelmatig onderhoud belangrijk. Dat betekent bijwerken van WordPress, plugins en thema’s, ongebruikte onderdelen verwijderen en regelmatig back-ups maken.

Optimalisatie van de database en het versterken de beveiliging met sterke wachtwoorden en eventueel een beveiligingsplug-in. Daarnaast monitor ik ook op ongewone activiteiten. Zo voorkom je dat de site langzamer wordt, fouten vertoont of gehackt wordt.

afbeelding-2-onderhoud

Beveiliging

Ik neem beveiligingsmaatregelen om je WordPress-site te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Daarbij maak ik ook gebruik van een SSL-certificaat voor een veilige gegevensoverdracht.

Updates bijhouden

Door regelmatig te controleren op beschikbare updates zorg ik ervoor dat je WordPress-core, thema en plugins up-to-date blijven. Updates bevatten vaak bugfixes, beveiligingspatches en nieuwe functies.

Websiteprestaties

Door caching-plugins te gebruiken, afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plugins en thema's te verwijderen en een betrouwbare hostingprovider te kiezen zorg ik ervoor dat jouw website prestaties geoptimaliseerd blijven.

Back-ups

Ik maak regelmatig back-ups van je website, inclusief de database en alle bijbehorende bestanden. Dit helpt je om eventuele gegevensverlies te voorkomen en de website snel te herstellen als er iets misgaat.

Zo pakken we het onderhoud aan

Scanning op mallware

Voordat er een back-up gemaakt wordt van de website, controleer ik eerst de website op beveiligings zaken. Hievoor wordt een antivirus programma gebruikt. Alles wat daaruit komt wordt natuurlijk meteen aangepakt.

Beschikbare updates implementeren

Bij het implementeren van de beschikbare updates start ik met een back-up van de webiste. Daarna bekijk ik de wijzigingen van de updates en voer ze eerst uit in een test omgeving. Hierdoor heb je geen downtime.

opruimen database

Wanneer alle updates in de test omgeving goed zijn verlopen, komt het moment dat alles op de live omgeving geimplementeerd wordt. Aansluitend ruim ik de database op en zorg ervoor dat de site weer optimaal bereikbaar is.

Controle werking

Bij deze stap controleer ik of alles nog even snel laad als voorheen en dat alle pagina's en eventuele winkelwagens nog naar behoren werken.

Jij onderneemt.
Ik ondersteun.

BEHEER & ONDERHOUD

Vraag een offerte aan
  • Updates WordPress & plugins
  • Beveiliging updates
  • Beveiligings aanpassingen
  • Site optimalisatie
  • Database optimalisatie

FAQ

Meest gestelde
vragen

Regelmatig bijwerken van WordPress is cruciaal omdat updates beveiligingslekken dichten, kwetsbaarheden verlagen en nieuwe functies en verbeterde prestaties bieden. Niet bijwerken van WordPress kan leiden tot incompatibiliteit met andere plug-ins en thema’s, wat leidt tot langzamere sites en problemen. Controleer dus regelmatig op updates en pas ze toe om veiligheid en functionaliteit te behouden.

Als algemene regel kunnen updates het beste elke maand of elke keer worden uitgevoerd wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.
WordPress heeft regelmatig updates om kwetsbaarheden in de beveiliging te verhelpen en nieuwe functies toe te voegen. WordPress-thema’s en -plugins moeten ook regelmatig worden bijgewerkt om compatibiliteitsproblemen en beveiligingsrisico’s te voorkomen.

Er zijn drie soorten WordPress-updates:

  • belangrijke releases
  • kleine releases
  • beveiligingsreleases

Belangrijke releases komen vaak met significante veranderingen en nieuwe functies, terwijl kleine releases bugfixes, verbeteringen en een paar nieuwe functies bevatten. Beveiligingsreleases daarentegen richten zich op beveiligingskwetsbaarheden en moeten onmiddellijk worden geïnstalleerd.

Schedule Appointment

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.
Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection